Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Blagoslov kruha i plodova zemlje

19.10.2011 19:04:00

Kao i svake godine u listopadu, u Dječjem vrtiću "Radost" s velikom pažnjom govori se o plodovima zemlje i radu ruku čovječjih. Djeca proširuju znanja i iskustva o dotičnoj temi kroz priče, recitacije, neposredno promatranje, osobno sudjelovanje, koristeći sva osjetila na svoju radost. Završetak tih vrlo zanimljivih aktivnosti je svečanost u našoj sportskoj dvorani koja tog dana obiluje vrlo zamamnim mirisima. Tu se isprepliću boje plodova i plodina jeseni, a ponajviše finih kolača, peciva, kruhova svih oblika, kvaliteta i okusa te raznih namaza od voća i povrća.



Sve to je rezultat suradnje s našim roditeljima koji u taj dan ulože mnogo truda i kreativnosti, uz puno ljubavi, što je prepoznatljivo već godinama. Vrhunac dana je kada se svi zajedno okupimo oko stolova, posebno uređenih, kad dječica obuku narodnu nošnju i kad nas posjeti svećenik naše župe. Ovaj puta je to bio naš kapelan Kornelije Grgić, koji je na sve nas te na hranu i plodove, koje smo pripremili, zazvao Božji blagoslov.



Zajedno se pomolimo i zahvalimo našem nebeskom Ocu na svemu što nam je darovao. Iza toga slijedi blagovanje pripremljenog što je posebno slasno. Pripremimo nešto i za roditelje da i oni kada umorni dođu s posla, malo zaslade dan. Dječica tako uočavaju brigu roditelja i za njihov život u vrtiću, a i roditelji mogu osjetiti radost darivanja i sudjelovanja u životu njihove djece izvan obitelji. Tako uz zajedništvo svih i blagoslov nebeskog Oca dalje rastemo svi zajedno, postajući onakvima kakve nas Gospodin želi.



Smiljana Popović

Vezane vijesti
Proslava svetkovine svetog Nikole u našoj župi (15.12.2015 19:43:00)
Spomen-ploča Stjepanu Bakšiću u Cvetkoviću (18.12.2012 19:48:00)
Kruh naš svagdanji daj nam danas (21.10.2012 10:00:00)


Ostale novosti pročitajte ovdje