Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

PROSLAVA 350. OBLJETNICE OSNIVANJA ŽUPE SVETOG ANTUNA PUSTINJAKA U SLAVETIĆU 6. studenoga 2011.

20.10.2011. 20:43:00

Prve nedjelje u studenome ove godine Gospodnje u Zagrebačkoj nadbiskupiji, jaskanskom dekanatu u župi svetog Antuna Pustinjaka u Slavetiću bit će posebno svečano. Toga dana organiziramo veliko slavlje u povodu proslave 350. obljetnice osnivanja župe. Slavetićka je crkva sagrađena 1600. godine kao kapela grofovske obitelji Oršić, a na molbu Baltazara Oršića 12.rujna 1661. župu je utemeljio zagrebački biskup Petar Petretić. Crkvu je posvetio biskup zagrebački, rođeni Domagovićanac Martin Borković.
Današnju župu svetog Antuna Pustinjaka čine sela Slavetić, Brebrovac-rodno selo braće svećenika-mons. prof. dr. sc. Josipa i mons. prof dr. sc. Stjepana Balobana, Dragovanščak, Goljak, Gračac Slavetićki, Hrašća-rodno selo svećenika Mate Paljuga, Okrug Slavetićki, Rastoki-rodno selo svećenika mons. prof. dr. sc. Jurja Batelje i sestre mu karmelićanke Ružice Batelja te selo Tihočaj.
Svečano misno slavlje započet će procesijom od župnog dvora u 11 sati. Svetu će misu predvoditi nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s tridesetak svećenika, od kojih su neki bili župnici župe svetog Antuna Pustinjaka u Slavetiću u proteklih 350 godina.
U današnje vrijeme rijetko koja župa obilježava tako veliku i značajnu obljetnicu poput naše.
Želimo stoga s nadbiskupom zagrebačkim, kardinalom Josipom Bozanićem, sa svim pristiglim svećenicima, svim župljanima naše župe, vjernicima i hodočasnicima, svim ljudima dobre volje svoju veliku radost, sreću i veselje proslaviti zajedno. Stoga ćemo se nakon svete mise uputiti u veliki, grijani šator koji će biti postavljen na prostoru ispred dvorca grofova Oršića u Slavetiću. Želja nam je da se svi koji će nedjelju 6. studenoga 2011. provesti s nama u Slavetiću, okrijepe hranom, pićem i slasticama, te s tom namjerom za svakog župljanina, vjernika i hodočasnika pripremamo okrepu.
Ponosni smo na svoju župu i na ljude koji iz nje potječu. Stoga i Vas od srca pozivamo da obavezno svratite i sami se uvjerite u prirodne ljepote našega kraja i u srdačnost naših ljudi već ove jeseni. Čekamo Vas radosna, širom otvorena srca.
Veselimo se Vašem dolasku u Slavetić 6.studenoga 2011. Radujemo se svakom čovjeku, onom najmlađem, kao i onom najstarijem.
Dobro nam došli, a još bolje nas našli!

Župnik Josip Gonan sa župljanima župe svetog. Antuna Pustinjaka u Slavetiću

Upute kako doći do Slavetića možete pročitati ovdje.


Slika: POZIVNICA NA PROSLAVU 350. OBLJETNICE OSNIVANJA ŽUPE SVETOG ANTUNA PUSTINJAKA U SLAVETIĆU 6. studenoga 2011.

Vezane vijesti
Ljubav prema bližnjemu ukorijenjena je u ljubavi prema Bogu (30.11.2014. 09:48:00)


Ostale novosti pročitajte ovdje