Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Hrvatska zajednica bračnih susreta (HZBS)

4.10.2011 21:56:00

Hvaljen Isus i Marija, dragi župljani!

Kao i svake godine, posljednje nedjelje u rujnu, Hrvatska zajednica bračnih susreta (HZBS) hodočasti na Mariju Bistricu. Toga dana se u Majčinom krilu okupljaju bračni parovi iz cijele Lijepe naše, a dolaze nam i prijatelji Hrvati iz Subotice, koje s radošću očekujemo. Oko 14 parova iz naše župe, naš župnik velečasni Stjepan Rožanković i naša časna sesta Paula Puzjak, također su članovi iste zajednice (sve o zajednici možete pronaći na web stranici: http://www.hzbs.hr). Ove godine proslavili smo i 35. godišnjicu otkad su „Bračni susreti“ 1976. stigli u Hrvatsku i otkako se „Vikendi bračnih susreta“ održavaju diljem Lijepe naše.

To je dan kada se veselimo susretu s Gospodinom, njegovom i našom Majkom, kao i susretu i zajedništvu s dragim prijateljima. To je dan kada dolazite i za razliku od drugih dana na Bistrici skoro sve ljude poznate, iako dolaze iz stotina kilometara udaljenih gradova. Obilježeni su hodočasničkim maramama s oznakom „Bračnih susreta“ i našim bedževima, s imenima parova, kako bismo se podsjetili, ako smo nekog zaboravili. Svi se smiješe, grle i jedva čekamo da čujemo kako je tko, kako parovi, kako djeca. S jednakom ljubavlju stiskom, zagrljajem, pozdravljamo i svećenike zajednica. Tu su p. Pero Sabolić, p. Tonči Trstenjak, p. Antun Volenik...



Svi smo mi jedna velika zajednica ljubavi i baš je onako kao u onoj Gospodinovoj: "LJUBITE JEDNI DRUGE KAO ŠTO SAM JA VAS LJUBIO!" Kao i obično sve je počelo ulaskom u prostor svetišta na Svetu misu, u procesiji s uzdignutim zastavama svih zajednica i regija, slijedeći biskupa i svećenike. Misu je predvodio mons. Đuro Hranić, pomoćni biskup đakovačko-srijemski, koji nam je uputio riječi ljubavi, podrške, ohrabrenja kao jedinoj zajednici koja se apsolutno posvetila bračnoj ljubavi i obitelji te koja ima jasne ciljeve i ustraje u svom poslanju, bez obzira kako danas svijet gledao na brak i obitelj pod okriljem Gospodinovim.



Na kraju Svete mise sve nas je pozdravio naš nacionalni tim, kojeg sačinjavaju Vesna i Mladen Starčević te p. Antun Volenik. Oni su zahvalili svim timovima, parovima, svećenicima, redovnicama i redovnicima, koji su članovi ove naše zajednice ljubavi. Nakon Svete mise bio je zajednički ručak, kako mi to „Vikendaši“ zovemo "iz naših torbi", što znači za sebe, ali i za još barem jednog jer mnogi su došli izdaleka. To je prilika da zajedno blagujemo, da se još više međusobno čujemo. Nakon ručka krenuli smo na Križni put, kojeg su ovaj puta vodili naši prvi članovi zajednice. Neki su još u paru, nekima su supružnici pokojni, ali još uvijek su u našim srcima. Križni put zajednica ne čita iz nekog predloška već bračni parovi na osnovu postaje koju odaberu, podijele iskustva svoga bračnog života. Ovoga puta je to bilo još dojmljivije jer su ga vodili parovi s mnogo bračnog iskustva, s mnogo lijepih, radosnih, ali i teških trenutaka, dijeleći ih sa zajednicom bez zadrške, i jaki i slabi, padajući i dižući se, ali i mi svi zajedno sa njima. Na kraju smo ušli u svetište pozdraviti Majčicu i zamoliti je da i dalje bude uz nas, u svim našim nastojanjima, vodeći nas putem k Ocu.



Kao članovi ove zajednice željeli smo našu radost podijeliti sa svima vama. Ako vam srce zatitra i poželite otići na „Vikend“ sa svojim bračnim drugom i unijeti "schweppes" (osvježenje) u vaš bračni život, možete nam se javiti na mail adresu smiljana.popovic@gmail.com i učinit ćemo sve da tamo i stignete, a možete to učiniti i direktno, putem web stranice Hrvatske zajednice bračnih susreta.

S ljubavlju, Smiljana i Damir Popović

Vezane vijesti
Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu (1.5.2015 9:19:00)
Krštenje petog djeteta u obitelji Gregorić (19.6.2014 9:13:00)
Krštenje šestog djeteta u obitelji Blažinčić (7.6.2014 14:07:00)
Poziv biskupa hrvatske biskupske konferencije povodom održavanja ustavotvornog referenduma o braku (23.11.2013 9:02:00)
SVJETSKI DAN BRAKA U NAŠOJ ŽUPI (17.2.2012 22:28:00)


Ostale novosti pročitajte ovdje