Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Sakrament Svete Potvrde

19.5.2012 21:21:00


U nedjelju 13. svibnja 2012. u našoj župi svetog Nikole biskupa, podijeljen je sakrament Svete Potvrde. Sakramentu je pristupio 81 krizmanik, svaki sa svojim kumom.
Ovaj sakrament Svete Potvrde, treći po redu od sakramenata inicijacije, podijelio je pomoćni biskup zagrebački msgr. Mijo Gorski. Krizmanike je tijekom školske godine intenzivno pripremao župnik vlč. Stjepan Rožanković, u suradnji sa svojim župnim vikarom, a to je vlč. Kornelije Grgić.

Podjeli sakramenata pristupili su i svećenici iz dekanata, moleći Gospodina za krizmanike darove Duha Svetoga.
Nakon župnikovog pozdrava, na samom početku misnog slavlja, jedan od krizmanika je pozdravio oca biskupa, istaknuvši radost što ih Duh Sveti okuplja oko stola Gospodnjeg.
U svojoj homiliji, otac biskup je krizmanicima i njihovim kumovima govorio o darovima koji dolaze od Duha Svetoga, te ih tako potaknuo da „surađuju“ s Njim.

Nakon završetka svete euharistije i svečanog blagoslova, krizmanici su se fotografirali u Crkvi s biskupom, župnikom i župnim vikarom. Osobito je naglašeno zajedništvo u vjeri preko darova Duha Svetoga. Zato ostanimo na putu Božjem i molimo Gospodina za dar mudrosti.

Molimo za naše krizmanike, njihove kumove i obitelji!

Vezane vijesti
Pečat dara Duha Svetoga (24.5.2018 22:10:00)
Mladi primili sakramenat Sv. Potvrde (19.6.2014 8:51:00)


Ostale novosti pročitajte ovdje