Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Svetom Duhu na čast 2023

25.05.2023. 10:27:00

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i župa svetog Nikole biskupa Jastrebarsko u suradnji s glazbenom školom Jastrebarsko pozivaju Vas na poetsko-glazbeni program
"Svetom Duhu na čast" u petak, 26. svibnja 2023. u 20 sati, prostor ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko

Svetom Duhu na čast, 2023.
Slika: Svetom Duhu na čast, 2023.

Program "Svetom Duhu na čast" održat će se trinaestu godinu zaredom, ususret blagdanu Duhova. Prvih devet godina program se održavao u kapeli Svetog Duha u centru Jastrebarskog. Taj biser crkvene arhitekture godinama je privlačio velik broj posjetitelja, ljubitelja poezije i glazbe, od kojih su mnogi tada prvi put zakoračili u ovu jaskansku kapelu.
Kapela Svetog Duha, koja se spominje već sredinom 14. stoljeća, u potresima koji su 2020. godine zadesili Hrvatsku pretrpjela je znatna oštećenja, a u potresu je oštećena i jaskanska župna crkva svetog Nikole. Obje crkve trenutno su pri samom kraju obnove i uskoro će se opet moći boraviti u njima zbog čega smo iznimno sretni i zahvalni. Želja organizatora je programom "Svetom Duhu na čast" skrenuti pozornost na ove vrijedne crkve, ali i na ostale sakralne bisere jaskanskog kraja i drevne građevine u centru Jaske koje treba sačuvati i zaštititi za buduće naraštaje.
Veselimo se što ovim programom zajedno s Vama čuvamo baštinu i tradiciju te promičemo kulturu, glazbu, poeziju i scensku umjetnost.
Ovogodišnji program održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog.

Veselimo se Vašem dolasku!

U slučaju lošeg vremena, program će se održati u Pastoralnom centru jaskanske župe.


Ostale novosti pročitajte ovdje