Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Prvopričesnici u Jaski 2018.

02.06.2018. 06:57:00

U Marijinom mjesecu, 6. svibnja 2018, u našoj župi svetog Nikole biskupa bila je prva sveta pričest pod misom u 9 sati.

Prva sveta pričest u Jaski 2018.
Slika: Prva sveta pričest u Jaski 2018.

Cijeli dan je počeo posebno…Prepuno crkveno dvorište, 87 čistih duša naše djece, uzbuđenih u očekivanju najsvečanijeg događaja života: primanja Isusova tijela u svetoj hostiji… Uzbuđeni roditelji, majke što popravljaju prvopričesničke bijele haljine i vjenčiće na glavama svojih djevojčica, očevi uz njih ponosno motre svoju djecu, fotografiranje… Časna Miroslava sabrana i silno strpljiva, okuplja prvopričesnike, ministranti, župnik Stjepan ih predvodi, pogledom ih prati i kapelan Tomica, pridružio se i velečasni Jura, formiraju kolonu i kreću u prepunu crkvu na glavni ulaz.

Mi roditelji, kumovi, sestre, braća, bake i djedovi, rodbina i ostali uzvanici, vedra lica dočekujemo kolonu u crkvi, časna Paula sve prati divnim zvucima orguljaške glazbe, od koje dojam postaje još uzvišeniji i svečaniji, pridružuju joj se zvuci violine…. Sve je puno ushita i uzbuđenja.

Taj dan su naša djeca prvi puta blagovala svetu pričest zajedno sa svima nama. Prepuna crkva uzbuđenih i radosnih lica, odisala je posebnom nježnošću, svetošću događaja i mirom koji daje sam Duh Sveti.

Baš tu, u našoj crkvi Svetog Nikole, svi smo taj dan zastali od redovnih obaveza i jurnjave da bi s našom voljenom djecom i mi odrasli taj dan bili još malo bolji, još malo veseliji, još malo brižniji jedni prema drugima… Ukratko, svetost ovog događaja obogatila je nas i našu djecu i ispunila cijeli dan svjesnom prisutnošću Duha Svetoga i dala nam poticaj za svaki sljedeći dan. BOGU HVALA I SLAVA na tome DARU!

S prvom svetom pričešću naša su djeca krenula u novu etapu svoga prijateljevanja sa Gospodinom Isusom i neka nas sve skupa dragi Bog blagoslovi i čuva u tom prijateljevanju cijelim našim putem života. Amen!


Slika: Prva sveta pričest 2018., župa sv. Nikole biskupa Jastrebarsko

Viktorija Kućas

I kako veli prekrasna pjesma naših prvopričesnika:

Ljubav je pronašla put, došla je među nas,
u maloj bijeloj hostiji, svima je donijela spas!

Isuse, Isuse, u maloj bijeloj hostiji,
Isuse, Isuse, u srcu mi ostani! (2X)

Radost je danas tu, jer moje srce malo,
prima te dragi Isuse, ko svoje najveće blago.

Budi mi prijatelj, kroz život vodi me ti,
u srcu mome Isuse, ja ću te čuvati.

Vezane vijesti
Prva sveta pričest u župi svetog Nikole Jastrebarsko (17.05.2019. 22:59:00)
Prvopričesnici (08.06.2014. 20:38:00)
PRVA SVETA PRIČEST-2012. (19.05.2012. 21:20:00)


Ostale novosti pročitajte ovdje