Župa svetog Nikole biskupa

JASTREBARSKO

Osnovana nova zajednica u našoj župi

20.01.2016. 19:32:00

U subotu, 16. siječnja 2016, osnovana je u našoj župi Udruga svetog Vinka Paulskog koja će djelovati kao Konferencija svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom. Postupak osnivanja započeo je zajedničkim misnim slavljem kojeg je predvodio jaskanski župnik i dekan preč. Stjepan Rožanković u koncelebraciji s ocem Darijom Grbcem.

Župnik je u propovijedi istaknuo važnost služenja bližnjemu. Moramo biti spremni služiti kako bismo dospjeli do glavnoga cilja, a to je kraljevstvo nebesko.

Poslije mise članovi Udruge svetog Vinka Paulskog konferencije svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, gosti iz župe svete Barbare u Vrapču, predsjednik Udruge svetog Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj Igor Pranjić, časna sestra vrhovna poglavarica Elizabeta Peršić, duhovnici konferencije otac Dario Grbac, lazarist i preč. Stjepan Rožanković te ostali gosti povukli su se na konstituirajući sastanak. Osnivanjem jastrebarske konferencije Udruge svetog Vinka Paulskog naša je župa postala bogatijom za još jednu hvalevrijednu zajednicu.

Udruga svetog Vinka Paulskog Jastrebarsko
Slika: Udruga svetog Vinka Paulskog Jastrebarsko - misa

Udruga svetog Vinka Paulskog Jastrebarsko
Slika: Udruga svetog Vinka Paulskog Jastrebarsko - konstituirajući sastanak

Udruga svetog Vinka Paulskog Jastrebarsko
Slika: Udruga svetog Vinka Paulskog Jastrebarsko - konstituirajući sastanak

Više o udruzi možete pročitati ovdje.

Napomena:
O svetom Vinku Paulskom i blaženom Frederiku (Frédéricu) Ozanamu možete saznati više u našoj rubrici „Svetac dana“, u prilozima od 27. i 9. rujna.

Robert Sokač


Ostale novosti pročitajte ovdje